Civil társadalom

A Political Capital kiemelten foglalkozik a civil társadalom szerepével, kihívásaival, átalakuló lehetőségeivel, illetve az illiberális állam és a civil szektor viszonyával.

Megközelítésünk szerint 2010 óta jelentősen romlott a civil társadalom működési keretrendszere: egyrészt átalakult a civil szervezetek finanszírozási rendszere, és a jogi keretek is jelentős változáson mentek keresztül. Emellett, egyes civil szervezeteket ért politikai támadások egyik következményeként, a civil szervezeteket sokszor politikai alapon klasszifikálják, és nem vonják be őket a szakmai döntéshozatalba.

A magyarországi civil szektort vizsgáló kutatásaink célja e folyamatok vizsgálata és a civil szféra által adott válaszok feltérképezése, figyelembe véve a korábbi és aktuális társadalmi és politikai hátteret.

A civil társadalmat érintő elemzéseink mellett szakmai javaslatokat is megfogalmazunk, illetve a civil társadalom helyzetével foglalkozó szakmai párbeszédet, illetve a különböző szervezetek közötti koordinációt is erősíteni kívánjuk műhelybeszélgetések szervezésével.

A civil társadalommal foglalkozó kutatásainkkal kapcsolatban keresse Wessenauer Veszna elemzőt.

Sajtókapcsolat:
+36 20 665-0384
Telefon / Fax:
+36 1 430-6699 / +36 1 430-6695